Drempelvrees

Je hebt besloten om in therapie te gaan en hebt via internet een therapeut gevonden die je aanspreekt. En dan? Hoe pak je het aan? Hoe gaat het in zijn werk? Omdat het nog best een stap kan zijn om contact te leggen met een therapeut en de eerste afspraak daadwerkelijk aan te gaan helpt het misschien om te weten wat er gaat gebeuren.

Via het contactformulier op de website (www.ymkjealbada.nl) of via de mail (ymkje.albada@gmail.com of info@annikava.nl) kan je contact opnemen met de praktijkondersteuner. Op het contactformulier of in de mail kan je aangeven wat je hulpvraag is of waarom je een afspraak zou willen. Dit kan en mag een korte schets zijn in een paar zinnen. Het gaat bij dit eerste contact op het kunnen inschatten of jouw vraag past bij de therapie of de gesprekken die geboden kunnen worden. Gaat het voor jou, bijvoorbeeld, om individuele therapie, coaching of rouwverwerking? En zo zijn er natuurlijk nog meer vormen van hulp die geboden kunnen worden.

Als dat inderdaad zo is: jouw vraag sluit aan bij de therapie die aangeboden wordt, zal de praktijkondersteuner je mailen met meer informatie over tarieven en vergoedingen (https://www.ymkjealbada.com/tarieven) en met je afstemmen wanneer het voor jou uit zou komen om die eerste afspraak in te plannen. Zodra deze eerste afspraak ingepland is ontvang je per mail een aanmeldformulier waarop je je gegevens en wat meer over je hulpvraag op kan schrijven. Dit aanmeldformulier neem je mee naar de eerste afspraak.

Tijdens je eerste afspraak zal er vooral ingegaan worden op waar je tegenaan loopt, waar je hulp bij zou willen en wat je kan verwachten van de therapie. Er wordt uitleg gegeven over hoe de gesprekken zullen verlopen en hoe vaak de gesprekken in de eerste periode ingepland gaan worden. Na dit eerste gesprek kan ook jij nog eens rustig nadenken, als je daar behoefte aan hebt, wat je van het voorstel vindt en of je inderdaad wil starten met de gesprekken. Zodra je een besluit genomen hebt kan je dit mailen en wordt een een volgende afspraak gemaakt. Als je er gelijk al uit bent kan er ook direct een vervolgafspraak gemaakt worden.

En vanaf daar zal in goed overleg en vanuit samenwerking het traject, passend voor jou, worden voortgezet.

Na het nemen van die eerste stap zeiden anderen over het therapietraject:

  • 'Tijdens de gesprekken hebben we nieuwe inzichten opgedaan waar we mee verder kunnen. We voelden ons vertrouwd en gehoord. Ymkje probeert goed samen het probleem uit te pluizen en samen te kijken hoe we hiermee verder kunnen.'

  • ' Ymkje biedt een veilige omgeving om met hulp zelf tot nieuwe inzichten te komen. Daarnaast is het erg fijn om af en toe bevestiging te krijgen dat bepaalde emoties erg normaal zijn in mijn situatie.'

  • 'Het was erg fijn om aan te kunnen geven waar we mee zaten en om vervolgens samen oplossingen te kunnen bedenken. Er werd goed geluisterd en meegedacht en we hebben heel veel nuttige en handige tips gekregen. Ik ben erg blij dat we naar Ymkje toe zijn gegaan!'

Ben je er toch nog niet helemaal uit of heb je andere vraag of twijfels neem gerust contact op om deze aan ons voor te leggen.