Individuele therapie

Wanneer je langskomt voor gesprekken kost dit 90 euro per uur. Een gesprek duurt een uur. Deze individuele therapie is BTW vrij.

In veel gevallen kun je een behoorlijk deel van de kosten terugkrijgen via de aanvullende verzekering omdat ik aangesloten ben bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten. Beide beroepsverenigingen hebben afspraken met verzekeraars over vergoedingen. Scroll naar beneden voor links naar de vergoedingenoverzichten. Je ontvang zelf de factuur en kunt deze ter declaratie indienen bij je zorgverzekeraar. Het is verstandig, en je eigen verantwoordelijkheid, om voorafgaand aan het traject contact op te nemen met je zorgverzekeraar over de mogelijkheden tot vergoeding. 

Ben je verhinderd, dan kan je de afspraak tot twee dagen van tevoren verzetten of afzeggen. Doe je dat niet, dan worden de kosten voor het gesprek in rekening gebracht.

Relatietherapie

Wanneer je samen langskomt voor relatietherapie, zullen de gesprekken 70 minuten duren. Aangezien er helaas BTW in rekening moet worden gebracht voor relatietherapie, bedragen de kosten hiervoor 127 euro per gesprek inclusief BTW.  

Relatietherapie wordt niet vergoed door verzekeraars. Navraag doen bij je verzekeraar hierover is echter altijd verstandig. 

Zijn jullie verhinderd, dan kunnen jullie de afspraak tot twee dagen van tevoren verzetten of afzeggen. Doen jullie dat niet, dan worden de kosten voor het gesprek in rekening gebracht.

Gezinstherapie

Gesprekken met jullie als gezin, of met meerdere gezinsleden, duren 70 minuten. Aangezien hiervoor helaas BTW in rekening moet worden gebracht, bedragen de kosten hiervoor 127 euro per gesprek inclusief BTW. 

Gezinstherapie wordt niet vergoed door verzekeraars. Navraag doen bij je verzekeraar hierover is echter altijd verstandig. 

Zijn jullie verhinderd, dan kunnen jullie de afspraak tot twee dagen van tevoren verzetten of afzeggen. Doen jullie dat niet, dan worden de kosten voor het gesprek in rekening gebracht.

Vergoedingen

Vanwege mijn lidmaatschap bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en het NVPA (Beroepsvereniging het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen) is het vaak mogelijk om een deel van de gesprekken vergoed te krijgen via de zorgverzekeraar onder de aanvullende verzekering. Klik hier voor de vergoedingen die via de NFG mogelijk zijn en hier voor vergoedingen die via de NVPA mogelijk zijn, om te kijken of jouw zorgverzekeraar vergoedingen biedt.