Ymkje Albada therapeut.jpg
 

 

Al jaren ben ik met veel plezier op een professionele manier met mensen in gesprek. Ik doe dat door aan te sluiten bij de ander, op een open en betrokken manier. Door een combinatie van geduld en doortastendheid, help ik de ander verder. Humor geeft daarbij de nodige lucht. 

Mijn ervaring is inmiddels breed. Veel heb ik gewerkt met ouders die zorgen hadden over hun kinderen. Jarenlang vanuit de jeugdzorg, waarbij het ging om problemen in de ontwikkeling van kinderen, moeilijkheden in de opvoeding en samenwerking tussen ouders. Ik was veel met ouderparen in gesprek. Later vanuit de GGZ, waarbij de nadruk meer lag op psychiatrie bij de kinderen. Daarbij kun je denken aan ADHD, autisme, angst en depressie. Inmiddels ben ik in opleiding tot relatie- en gezinstherapeut om mij verder te ontwikkelen in mijn vak.

In de afgelopen jaren heb ik mij speciaal verdiept in rouw- en verliesbegeleiding, door het volgen van een training gericht op het ondersteunen van kinderen bij rouw en verlies en door het volgen van de post-HBO opleiding Rouwbegeleidingskunde (inmiddels bekend als de opleiding Verlies- en rouwtherapie SAU). Al veel eerder deed ik een post-HBO opleiding systeemgericht werken, welke ik nu ga verdiepen met de opleiding tot systeemtherapeut. Om mij daarnaast verder te bekwamen in het werken met echtparen, heb ik de training Emotionally Focused Therapy gedaan. Dit is een bewezen effectieve manier om de verbinding tussen stellen te verbeteren. 

Wanneer je meer wilt weten over mijn professionele achtergrond, opgedane ervaring en trainingen, kijk dan op mijn linkedin profiel. 

Als psychosociaal therapeut ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), welke garant staat voor de kwaliteitsbewaking van geregistreerde therapeuten. Daarnaast ben ik aangesloten bij het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten. Mijn praktijk is aangesloten bij RBCZ, een overkoepelende organisatie welke beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert. Beroeps beoefenaren die ingeschreven zijn in het RBCZ-register zijn onderhevig aan het tuchtrecht dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Beroepen Natuurlijke Gezondheidszorg (TCZ). Voorliggend is de klachtenregeling welke ook vastgelegd is en waarover verdere uitleg te vinden is in de brochure. Mocht je ontevreden zijn over de behandeling, dan kunnen we het daar samen over hebben. Wanneer dit niet naar tevredenheid gaat, is het mogelijk om contact op te nemen met de NFG. Er kan dan schriftelijk een klacht worden ingediend, eventueel met ondersteuning van de NFG-vertrouwenspersoon.

Als therapeut ben ik aangesloten bij een samenwerkingsverband van therapeuten en ben hierdoor ook te vinden via de volgende websites:

leiden-therapie.nl

therapiepsycholoog.com

relatietherapeuten.net

coachcoaching.nl

angstfobietherapie.com

therapeutvinden.com

psycholoog.direct

therapeut.direct

relatietherapie.direct

coaches.direct

therapeut-en-praktijk.nl

 

Praktijkruimte therapeut Leiden
Praktijk voor psychosociale therapie Leiden
psycholoog coaching Leiden
Middelstegracht 87g therapie Leiden.jpg