Je loopt vast

Soms zit je in een periode van je leven waarin alles moeizaam lijkt te gaan. Wanneer dat te lang duurt, kan het te zwaar gaan voelen of kun je het gevoel krijgen er niet meer uit te komen. Het kan zijn dat je last krijgt van angsten of van lichamelijke klachten. Dat is een goed moment om hulp te zoeken. Samen kunnen we bekijken wat er aan de hand is in je leven. Soms ben je je bewust van dingen die in de weg zitten, soms ook nog niet. We gaan hier samen zicht op krijgen, zodat je ermee aan de slag kunt. Een andere manier van ernaar kijken kan helpen, of een andere manier van ermee omgaan. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende om weer in beweging te komen, waardoor je situatie kan veranderen. 

Ik kijk op een zeer tevreden manier terug. Ymkje kan op een prettige en luchtige manier alles bespreekbaar maken. Ymkje kan heel goed het probleem analyseren en meedenken in hoe dit kan worden opgelost.

Een dierbare is overleden

In een aantal gesprekken staan we stil bij jouw verlies. Ik ben er voor jou. Wat heb je meegemaakt en wat betekent dit voor je leven? Hoe ga je hiermee om en welke steun heb je gevonden? Je krijgt zicht op je verlies. Het verdriet mag er zijn. Verdriet kan ook gerust een jaar of meer duren. Het is normaal om een lange tijd rouw om het verlies van een dierbare te voelen. We kijken terug op de heftige tijd die jij hebt meegemaakt. Hoe geef je waardevolle betekenis aan wat er gebeurd is? Waren er ook mooie momenten? Kun je iets leren van wat jou is overkomen? Tegelijkertijd is het goed om ook weer nieuwe dingen in je leven op te pakken. We kijken hoe jij verder kunt. 

Fijn dat onafhankelijk iemand: vragen stelt, zonder oordeel en je laat nadenken over actie en reactie, je eigen rol en acties aan je meegeeft