Je hebt problemen binnen je relatie

Je relatie is altijd de moeite waard om in te investeren. Als je voor de keus staat om door te gaan of uit elkaar te gaan, is het zinvol om er samen nog een keer goed naar te kijken. Hier help ik jullie graag bij. Ook als je het gevoel hebt dat je er samen niet uithaalt wat erin zit, kunnen we onderzoeken hoe je je relatie samen kunt verdiepen. Mijn doel is dat jullie helderheid krijgen over je relatie, zodat je van daaruit richting kunt bepalen. Die richting bepalen jullie zelf. Vaak lukt het om samen weer verder te gaan. Wanneer dat niet zo is, kan therapie helpen om op een goede manier elk je eigen weg te gaan. We gaan samen onderzoeken welke patronen steeds terugkomen in jullie relatie en onderzoeken waar deze vandaan komen. Ik help jullie de emoties te onderkennen die spelen binnen jullie relatie en breng jullie weer met elkaar in verbinding door deze samen door te werken. We pakken oud zeer aan en creëren een basis van waaruit jullie weer verder kunnen. Ik help jullie om zicht te krijgen op aangeleerd gedrag en op jullie emotionele behoeftes. We bespreken of jullie hierin iets willen veranderen. En welke invloed dit zou hebben op jullie relatie. De manier van werken komt voort uit emotionaly focussed therapy, kortweg EFT. 

Zeer positief, met vertrouwen, nieuwe inzichten en handvatten gekregen. Dit zou ik veel meer mensen/ stellen gunnen.

Begeleiding bij scheiden

Wanneer blijkt dat er te weinig is om voor door te gaan, kan ik jullie binnen de gesprekken ondersteunen om op een goede manier uit elkaar te gaan. Er is aandacht voor de overgangsfase, van samenzijn naar zonder elkaar, met alle gevoelens die daarbij komen kijken. In deze periode spelen er vaak heftige gevoelens op, van verdriet, boosheid, rouw en angst. Er zullen gesprekken met jullie samen zijn om jullie relatie goed af te ronden en wanneer jullie kinderen hebben, te komen tot een nieuwe vorm van ouderschap samen. Daarnaast is er de mogelijkheid om elk van jullie apart te spreken, om de ruimte te hebben om over alle gevoelens te spreken die dit met zich meebrengt.

Ik heb de gesprekken als een enorme steun ervaren, ze hebben mij geholpen om richting te geven aan hoe ik nu in het leven sta. Je nuchterheid, je luisterend oor en de manier waarop je mijn situatie onder woorden hebt gebracht, heb ik als prettig ervaren.

Jij of je partner is ernstig ziek

Niets is zo onvoorspelbaar als het leven. Ineens kan er iets vreselijk mis zijn. Wanneer blijkt dat je partner ernstig ziek is, heeft dit veel gevolgen voor je relatie, je gezin en je toekomst. Je staat ineens voor allerlei vragen waar je je nooit mee bezig hebt gehouden; hoe lang ben je nog bij elkaar, hoe moet het als de ander er niet meer is, hoe gaat je leven er dan uitzien en red je dat eigenlijk wel? Ieder mens reageert anders op verdriet en op stress. Het kan zijn dat je als partners op een andere manier omgaat met deze lastige situatie. Dat kan nog weer nieuwe zorgen en frustraties met zich meebrengen. Het kan veel betekenen wanneer je elkaar juist in deze moeilijke periode goed weet te bereiken. Door af en toe samen in gesprek te gaan, zorg je ervoor dat je elkaar blijft bereiken en dat je het proces samen kan doorlopen. Je kan emoties delen en moeilijke issues bespreken. Moeilijke onderwerpen gaan we niet uit de weg. Het minste wat je jezelf en elkaar kunt gunnen in deze situatie, is dat je het samen doet. 

Prettig, luisterend oor, voor beiden. En goede begeleiding naar oplossingsrichting, zonder te pushen. Persoonlijk en veilige sfeer.